מיתוס או לא מיתוס? אשה מניקה שאוכלת כרוב גורמת לגזים אצל תינוקה? נשים מניקות רבות מתייסרות שעות ארוכות על כל ביס שהעזו לקחת מהכרובית ועל כל לגימת קפה. האמנם? מה אנו באמת יודעים על גזים אצל תינוקות והקשר לתזונת האם המניקה? על מיתוסים, הפרכתם והרבה אוויר, תרתי משמע.
בפני נשים מניקות עומדת אחריות אספקת התזונה לתינוקן. אמהות מניקות רבות עומדות מול דילמה של ממש, המלווה בייסורים עזים, כשהן חוששות שמא התזונה שלהן עצמן, משפיעה על תזונת התינוק שלהן, ויתרה מכך, על הגזים, כאבי הבטן והעוויתות המכווצות לו את הבטן ולאמו את הלב. העצות הטובות שהן מקבלות מהאמא, החמות או החברה הטובה, רק מחזקות את הייסורים הקשים לאחר כל ביס ממזון שמתפרש ככזה העלול לייצר גזים. זה הזמן לעשות קצת סדר בדברים ולהפריך מעט מיתוסים מושרשים היטב:
ברוב המקרים גזים אצל תינוקות לא נגרמים בשל תזונת האם. גזים לא נוצרים בחלב האם, ולכן השפעתם מינורית. בכל מקרה ואם בכל זאת עולה בך החשד כי תינוקך מגיב לסוג מאכל מסוים , נסי להמנע ממנו למשך כשבוע ובדקי אם חלה רגיעה בגזים אצל התינוק. לאחר מכן השיבי את המזון לתפריט וראי כיצד הוא מגיב להנקה. בכל מקרה, דאגו להעשיר את מזונכן במזונות עשירים ברכיבים תזונתיים, שגם לכן, האמהות הם חשובים. למשל, פירות וירקות, דגנים מלאים, ביצים ודגים, מוצרי עוף ובשר רזה, אגוזים ושקדים וכדומה.