הקשר בין תינוקות לבין לילות לבנים ידוע לכל אם טרייה. תינוקות אומנם מתעוררים בשעות הקטנות של הלילה, אך לילות ללא שינה יכולים להתחיל הרבה לפני שהתינוק מגיח לאוויר העולם. שנת לילה טובה חשובה לבריאותך, כמו גם למצב הרוח שלך. וכמו שיש סיבות שישבשו את שנתך, כך ישנן דרכים להתגבר עליהן, וללמוד כיצד לישון טוב יותר.
לפניך כמה טיפים שיעזרו לך לקבל את המנוחה שגופך כל כך זקוק לה, ככל שההיריון מתקדם.
בשליש הראשון את תרגישי הרבה יותר מנומנמת ותרצי לישון בכל הזדמנות. אך ככל שהבטן גדלה וההיריון מתקדם, כך איכות השינה עלולה להיפגם, כאשר בשליש האחרון, איכות השינה תהיה יותר ירודה מהרגיל. השינה של נשים בשלב זה תהיה פחות איכותית מכמה וכמה גורמים:
אם היו לך הפרעות שינה לפני כן, קחי בחשבון שהן עלולות להחמיר במהלך ההריון, בעיקר בשליש האחרון. למרבה המזל יש כמה דרכים שיעזרו לך לישון יותר טוב.
כמובן שלא ניתן להימנע מכל הדברים שמשפיעים על השינה שלך במהלך ההריון, אך כן ישנן דרכים שיעזרו לך לשפר את איכות השינה שלך. ביניהם:
במהלך השלבים המתקדמים של ההריון אי אפשר לישון על הבטן, וגם שכיבה על הגב הופכת לפחות נוחה. לכן נשים רבות מעדיפות לישון על הצד. שימוש באמצעות כריות הריון רכות ונעימות יעניקו לך תמיכה בגב ובברכיים וההתכרבלות בכרית עושה פלאים לשנת הלילה.
לפתח שגרה מרגיעה לפני השינה
נסי לסגל לעצמך שגרה מרגיעה לפני שאת הולכת לישון. אם למשל על ידי קריאת ספר במיטה, או האזנה למוסיקה נעימה. את יכולה לשלב מקלחת חמימה לפני כן ולבצע פעולות שעוזרות לך להירגע ולהוריד הילוך.
כניסה למיטה עם מצעים נקיים ושמיכות שרק יצאו מהכביסה יכולה לשדרג את החיים ולגרום לך להרגיש תחושה הרבה יותר נעימה ונינוחה. בנוסף גם הנראות של המיטה משפיעה על התודעה, ככל שהמיטה תראה ותרגיש יותר מפנקת כך השינה תהיה יותר טובה.
צפייה בטלוויזיה וגלישה במחשב או בטלפון הנייד אלו פעולות שיכולות להשפיע על איכות השינה ולהוביל לכך שהמוח יהיה פעיל במיוחד. אם את מתקשה לישון מוטב להימנע ממסכים כשעה לפני השינה, ואם זה לא אפשרי, לפחות השתדלי להכהות את דרגת הבהירות.
לקפאין יש השפעה מעוררת על הגוף, לכן אם את רוצה לישון טוב יותר, כדאי לשמור על התזונה שלך כמה שיותר נטולה מקפאין. אם אפשר להימנע מקפאין כליל, מה טוב. אפשר גם להחליף לקפה נטול קפאין, או פשוט לשתות כוס קפה אחת ביום.
יש המון דרכים להקל על לחצים בימינו אך יוגה, עיסוי או מדיטציית מיינדפולנס אלו שיטות שיכולות לעשות הבדל גדול. הקדישי 20 דקות כל יום למדיטציה מרגיעה ופנקי את עצמך בעיסוי, מגיע לך. רק הקפידי לבדוק שמדובר בעיסוי שמתאים לנשים בהריון. גם תרגול יוגה או כל פעילות גופנית שמתאימה לנשים הרות יכולה לעזור.
נשים רבות מתקשות לישון בזמן ההריון בגלל בעיות נשימה. אפשר למנוע זאת על ידי הגבהת הראש במהלך השינה, אם על ידי הוספת עוד כרית ואם על ידי הנחת כרית מתחת למזרן כדי להגביה אותו מעט.