חדשות ועדכונים

הירשמו לניוזלטר שלנו

אמא- סמכי על עצמך

אמא טרייה? גם לך נמאס שכולם נותנים לך עצות?

אז הנה בא תינוק חדש לעולם, מזל טוב! השמחה רבה כמו גם ההתרגשות, אבל דבר אחד ברור, זו לא עומדת להיות קייטנה, גם לא פיקניק. לפחות לא בשלב הראשוני כשלכולם יש מה להגיד.

לנו האימהות יש את האינסטינקטים שלנו אבל לעיתים הסביבה נוטה לזלזל בהם ולכל אחד יש למה להגיד ומה לייעץ. כולם הרי יודעים הכי טוב מה טוב לאמא ולתינוק, ותודו שלא מעט פעמים זה מטריד, מעייף ואפילו קצת מעצבן. אז הנה כמה טיפים שיעזרו לכן להתמודד, לפחות בחודשים הראשונים.

התאהבות מידית – יש חיה כזאת?

התאהבות מידית? אנו האימהות מצפות להתאהב באופן מיד בתינוק שלנו, הרי 9 חודשים סחבנו אותו בבטן, חלמנו עליו, דמיינו לעצמנו איך הוא נראה, ייחלנו ליום בו יגיח לאוויר העולם וכולי. אבל המציאות מראה שההתאהבות היא לא תמיד מיידית. לעיתים לוקח זמן עד שנוצר קשר, תנו לעצמכן את הזמן ואל תטרידו את עצמכן במה שאחרים אומרים.

מותר לכן לקבל עזרה

אל תישארו לבד במערכה. אז נכון, רוב המטלות מוטלות עליכן אבל נסו לגייס עזרה, קודם כל מהבעל, הוא חייב להיות שותף פעיל ( אומנם לא בהנקה אבל בכל השאר). גייסו גם בני משפחה, אולי אפילו חברים קרובים, מה שיאפשר לכם קצת לנוח, להגניב כמה שעות שינה. מה שלא קורה אל תיכנעו לעצות הרבות שיעופו לחלל האוויר, שלעיתים אף אינן מועילות, כמו איך להחזיק את התינוק, האם לתת לו מוצץ או לא, האם עכשיו הוא רעב או שיש לו גזים ועוד. תקשיבו להרגשה שלכן.

הגדירו גבולות

נסו להתמודד עם ההתערבות המשפחתית למשל של האמא או של החמה עם לקיחת נשימה עמוקה. הגדירו גבולות של העזרה לה אתן זקוקות ואל תתנו להתערבות לחדור לתוך חייכן ולהשפיע עליכן.השפעה זו עלולה רק להכניס אתכן למתחים מיותרים.חשוב מאוד ליצור כמה שיותר מגע עם תינוקכן, להחזיק אותו קרוב לגוף, בין אם בתנוחת ערסול או על ידי נענוע. כמובןשאחת ההמלצות החמות היא לרכוש מנשא בד שעוטף את התינוק. יהיו טובים ורבים אשר יהיו להם השגות על הדרכים בהן אתן משתמשות כדי להרגיע את התינוק כאשר אחד המשפטים המקובלים הוא – "אל תרגילי אותו". קחו בחשבון שלכל אחד יש את השיטות שלו והן לא חייבות להתאים לכן.

מה לגבי הנקה

נשים לאחר לידה שומעות דברים רבים על הנקה כמו - איך את יודעת שהתינוק אכל מספיק? הוא בוכה אולי הוא לא שבע? ועוד משפטים רבים אחרים אשר יכולים להוריד את הביטחון העצמי. אל תשכחו, שההמלצה הגורפת היא להניק את התינוק, אין כמו חלב אם. אם אתן נתקלות בקשיים, אל תתביישו לקבל הדרכה מיועצות הנקה. לעומת זאת, אם החלטתן לא להניק ולהאכיל מבקבוק, אל תרגישו שאתן אימהות רעות, תינוקות רבים גדלו על בקבוקים.

סדר יום – מאוד חשוב

גם כאן אימהות חדשות יקבלו עצות מרובות, כמו "תני לו לבכות". אז נכון כדאי מאוד ליצור סדר יום לתינוק, זה ישרה עליו תחושת ביטחון. למשל, לפני השינה להעניק לו עיסוי שירגיע אותו, לרחוץ ולהאכיל אותו. כדאי ללמד אותו על הרגלי שינה נכונים, שכן אם לא, תמצאי עצמך עייפה במשך רוב שעות היום, מה שישפיע על איכות חייך לרעה. יחד עם זאת, כאשר הוא בוכה, מומלץ לתת לו כתף, בשביל זה אנחנו שם.

ביגוד לתינוק - איך מלבישים?

מה באשר לביגוד אתן שואלות. ובכן, כדאי לרכוש בגדי מעטפת וההמלצה החמה היא לרכוש לתינוק בגדי גוף. אם התינוק שורט את עצמו, מומלץ לכסות לו את כפות הידיים, ואת הציפורניים מתחילים לגזור רק לאחר חודש ימים. כדאי גם לרכוש שמיכת עיטוף שמחזקת את בטחונו העצמי של התינוק. כמובן שיהיו נשמות טובות שיעירו על מידת החום או הקור של התינוק. תמיד תזכרו שאמא יודעת הכי טוב.

למה הוא בוכה?

בכי של תינוק יכול להיות מורט עצבים ולעיתים אנו מוצאות עצמינו חסרות אונים. התינוק יכול לבכות כי חם לו אוקר לו, כי הוא רעב או עייף, או  כי החיתול שלו לא נקי, ולתינוקות יש כל מיני סוגים של בכי ובדרך כלל לוקח זמן להבדיל בין סוגי הבכי השונים. כדאי להקשיב לתינוק, לחשוב על הסיבות שעלולות לגרום לו לבכי וכך לנסות לפתור את הבעיה. מאוד חשוב לא לפחד מבכיו של תינוק, זוהי הדרך שלו לתקשר. לא לשכוח שגם אם התינוק בוכה אפשר תמיד לעצור, לקחת נשימה עמוקה, לסנן רעשים חיצוניים בדוגמת הערות והמלצות ולחשוב כיצד את רוצה לפעול.

כאשר תהי קשובה לעצמך ובטוחה בדרך שלך לגידול ילדים, תוכלי לקחת מההמלצות והעצות רק מה שמתאים לך ומהשאר – פשוט להתעלם.

  • aden & anais
  • Lucky
  • Zhaos
  • Proby
loading